Begynnerguide til Bingo

Vi har laget en rask begynnerguide til bingo, der vi går gjennom litt generell informasjon om spillet, registrering hos selskap, betaling osv. Hvis det er informasjon du ikke finner her, kan du også sjekke vår liste over ofte stilte spørsmål og vår ordliste.

For mer spesifikk informasjon om selskap, kan du se på vår liste over omtaler og bonustilbud.
Generelt om bingo

Bingo har blitt spilt i mange år, og har en god stund vært kjent som noe litt eldre personer spiller – men spillet er ikke på noen måte forbeholdt til en spesifikk aldersgruppe.

Bingo er et sjansespill der tall (baller) blir trekt helt tilfeldig, og spillere må sammenligne de trekte tallene med en forhåndsbestemt ”bong” eller ”brett”. Disse brettene har vanligvis ruter på 9×3 eller 5×5, avhengig av hvilket bingospill du liker best.

Den vanlige metoden å trekke bingotall fysisk er ved å bruke en trommel der man snurrer sammen ballene som på lotto, men det fins også forskjellige andre løsninger. Selskaper som tilbyr bingo på internett har egne systemer for å tilfeldig skape tall, slik at det blir rettferdig for alle spillere – selv om du ikke får se selve trekningen. For å forsikre at det er korrekt, blir selskapene regelmessig kontrollert av uavhengige organer,

Man kan vinne ved å få for eksempel en loddrett rette, og en vanlig metode er at man skal få først en, så to, tre, fire rekker og til slutt hele kortet sitt dekt av trekte tall. Den som får det først, altså på færrest mulig trekte tall, vinner – får bingo.

Det er bare en av metodene man kan vinne, ettersom det finnes veldig mange variasjoner, som for eksempel av mønsteret skal etterlikne et hjerte.

Bingo var, og er fortsatt veldig vanlig å spille i enten fysiske bingohaller eller ved å lytte til lokale radiosendinger der de leser opp tall, og man har kjøpt fysiske bonger (brett) på for eksempel kiosken.

Det er veldig sosialt å spille bingo, ettersom de fleste møter opp og spiller det sammen. Flere byer i Norge har opptil flere fysiske bingohaller eller klubber, slik at man kan møtes og dele spenningen.

Etter bingo begynte å dukke opp på internett for rundt ti år siden, har det blitt mer og mer populært. Nå har mange av de større selskapene begynt å tilby spillet til kunder, mens flere og flere har det på Norsk språk.

Bingo på internett – Velge rett selskap for deg

For å spille bingo på internett, trenger du bare en datamaskin, en aktiv e-postadresse, tilgang til internett og en tilgjengelig betalingsløsning.

Å velge rett selskap å spille på for deg kan være vanskelig, du må passe på at deres kundeservice, produkter, bonuser og kampanjetilbud passer til det du skulle ønske deg.

Enkelte selskap tilbyr ikke norsk kundeservice, og mange tilbyr det i en veldig begrenset tid av døgnet. De fleste som satser og reklame for det norske markedet har veldig bra kundeservice, og vi har fokusert på å tilby kun selskap som skal passe til norske kunder.

Når vi snakker om bonuser, kan det være at selskapet tilbyr deg penger bare for å registrere deg på siden deres, slik at du kan teste deres produkter. Ofte er det bare en fin gest, men noen bruker det bare for å lokke til seg kunder, og har dårlige avtaler på de øvrige tilbudene sine.

Det er derfor viktig at du passer på hvor du velger å spille, slik at du ikke føler deg lurt av selskapet om noe skulle hende.

Bingo på internett – Registrering og innbetaling

Det å skape en konto hos et spilleselskap på nett er veldig enkelt, og det eneste du trenger å gjøre er å gå inn på sidene deres og velge registrering. Du må oppgi en del personlig informasjon, og det er veldig viktig at alt er rett – e-postadresse trenger du for å aktivere kontoen hvis det aktuelle selskapet krever det.

Mange selskap tilbyr også ved registrering å velge om du ønsker å motta nyhetsbrev på e-post eller sms, slik at du kan bli informert om aktuelle tilbud hos selskapet.

Når du har registrert en konto, må du følgende gjøre et innskudd slik at du har penger å spille for. Den mest vanlige løsningen å gjøre innskudd med er direkte innskudd via VISA, og da trenger du bare informasjonen på kortet (pluss eventuell bank-id verifisering).

Hvis du ikke ønsker å bruke VISA direkte fins det også mellomledd som Neteller og Moneybookers, og hvis du ikke ønsker å ha noen direkte tilknytning til betalinger på nettet kan du bruke forhåndsbetalte kort som Paysafecard, Ticket Premium og Ukash – som du kan få kjøpt på Narvesen eller 7Eleven.

De forskjellige selskapene tilbyr mange forskjellige løsninger, og det kan ofte være greit å kontakte kundeservice på det aktuelle selskapet du ønsker å spille, for å finne ut hvilken løsning som passer best.

Det gjelder også uttak, som kanskje er det viktigste for en hver spiller.

Vi har også laget en oversikt over noen av de aller beste og mest seriøse selskapene på internett som tilbyr bingo, slik at du kan finne ut hvor du ønsker å spille.

Bingo på internett – Komme i gang med spill

Når du har fått registrert en konto og gjort innskuddet til din Bingokonto, er det på tide å starte med spillet.

De fleste selskapene har en egen lobby som viser oversikt over hvilke spill som er tilgjengelig på det aktuelle tidspunktet, ettersom det er vanlig å ha en ukeplan med et ferdig oppsett av hvilke typer spill som er tilgjengelige til fastsatte tidspunkt.

Når du velger spillet du ønsker, om det er 75-balls eller 90-balls bingo, skal du etter den har lastet få tilbud om å kjøpe bingobonger. Bonger varierer veldig i pris, og det samme gjør beløpet på jackpotter tilgjengelig i spillet – alt etter hvilket spill du har valgt.

Etter du har kjøpt kuponger, vil det bil telt ned til spillet starter, og tallene blir som oftest både skrevet opp samtidig som de blir ropt opp, for at du skal kunne få det med deg så godt som mulig. For å krysse av tallene dine, kan du trykke på de aktuelle tallene på bongene.

De fleste selskapene har opproper på norsk, som du kan velge å slå av om du ønsker. Det samme gjelder musikk, lyder og eventuell automarkør som gjør at du slipper å markere tallene selv.

Når du vinner, får du beskjed om det – du slipper å gjøre noe, og gevinsten blir satt inn på din kontosaldo helt automatisk.

Det sosiale miljøet rundt Bingo

Som vi har nevnt tidligere, er det kjent at Bingo er veldig sosialt, spesielt blant den eldre garde – som nyter å gå på de lokale bingohallene eller møtes for å høre på radiobingo.

Mange mener at spill på nett tar bort det sosiale ved å spille bingo, men de aller fleste selskapene har også en løsning på dette. Ved siden av bingobrettene har de nemlig et vindu der du kan Chatte, altså skrive med andre de andre spillerne som er inne på rommet. Der kan dere diskutere alt det skulle være, så lenge det er innen selskapet retningslinjer.

Enkelte selskap har det også slik at du kan skape deg en profil på websiden, slik at du kan dele informasjon om deg selv samtidig som du kan se på andres profil og bli kjent med spillere.

Amor Bingo har for eksempel en egen funksjon der du kan laste opp matoppskrifter!