Internett overtar bingomarkedet

Betsson Bingo er en av norges mest populære online bingoer.

Betsson Bingo er en av norges mest populære online bingoer.

Kvinner som steller hjemme for mann og barn, er spillbransjens nye yndlinger. Husmødre er ikke som andre gamblere. Ifølge spillbransjen er de enkle sjeler som ikke ønsker å lære noe nytt. Derfor lokker selskapene med bingo på nett.

Selv om den teknologiske utviklingen hopper fremover med kvantesprang, er det ifølge Adi Frum fra Moon Bingo revnende likegyldig for husmødre.

– De vil spille det som er enklest mulig, uten å sette seg inn i noe det krever kunnskap å forstå. Derfor vil de ha bingo.

Skandinavia på topp

De siste årene har Frum lokket mannlige spillere til sine nettsider, og lever godt på det. Men gambler-instinktene lokker nesten utelukkende menn til å satse sine penger. I jakten på større fortjeneste kaster bransjen nå blikket på kvinnene. Løsningen er bingo.

– Mange husmødre ønsker å flykte fra virkeligheten. De oppfatter hjemmets fire vegger som et slags fengsel. Dermed blir pc’en og spill en måte å drømme seg vekk, samtidig som de møter andre, sier Frum.

Ifølge bransjebladet iGaming Business er bingo den aktiviteten med størst vekstpotensial på internett. Og de Skandinaviske landene ligger på topp.

– I Sverige har nettbingo vokst med 700 prosent de siste to årene. Det samme potensialet ser vi i Norge, sier Frum.

Automater

iGaming skriver at røykeloven er en medvirkende årsak. Tomme bingohaller presser folk over på nettet. Det er også her utfordringen ligger. Den klassiske bingospiller er en kvinne i høy alder, med stor skepsis mot internett og betaling over nett. Dessuten er kvinner mindre opptatt av gambling og mer opptatt av det sosiale.

Det bringer også yngre kvinner til nettbingo.

Nettverksbehovet har ført til at bingo sammenlignes med Facebook og MSN, heller enn tradisjonell gambling. Bare via Facebook spiller 40 000 bingo daglig.

Men målet er som kjent å tjene penger. Og spillselskapene mener å ha funnet kvinnens svake punkt: De kan som kjent gjøre flere ting samtidig.

– Derfor tilbyr vi også automatspill. Kvinner oppsøker oss for å spille bingo, men legger igjen mer penger på automatspill.

Hvorfor? Fordi de putter på penger hele tiden mens de venter på at bingospillet skal bli ferdig, sier Frum.

Ifølge iGaming har kvinner nok en «fordel» for spillselskapene: De tar ikke ut gevinster, men bruker dem nesten utelukkende på nye spill.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.