Bingo ordliste

I Bingo kan det brukes mange forskjellige ord som kan være ganske så forvirrende for nybegynnere, men vi har her prøvd å samle noen av de mest brukte. Vær oppmerksom på at det kan være forskjellige ord som blir brukt på de forskjellige spilleselskapene.

Denne guiden inneholder ikke alle uttrykk. Hvis du fortsatt er usikker på noe etter å ha lest denne kan du kontakte kundeservice på det aktuelle spilleselskapet.

75-Ball – Bingospill der det maksimalt kan bli ropt opp 75 tall.

90-Ball – Bingospill der det maksimalt kan bli ropt opp 90 tall.

Auto-daub – Markerer automatisk tallene som blir trekt på dine bonger / brett. Kalles også automarkering.

Bingo – Navnet på spillet, og uttrykket når en spiller har vunnet.

Bingokart – Flere spilleselskap har kart over hvor i verden bingospillerne befinner seg for å øke den sosiale opplevelsen ved å spille på internett.

Brett Les ”Bong”.

Bong – Bingo ”bong” er selve hovedingrediensen i bingo, altså der alle tallene du skal krysse av står på. Det kalles også bingobrett.

Bonus – De fleste spilleselskapene på internett tilbyr deg å enten få gratis penger, eller gi deg ekstra penger i forhold til innskuddet du gjør første gang. Det kan også være ekstra kampanjer der du mottar gratis penger eller får ekstra penger for å gjøre innskudd i en viss periode. Har som oftest omsetningskrav før uttak kan gjøres, eller omsetningskrav før den blir utbetalt.

Chat – Du kan hos de fleste bingotilbydere skrive sammen med andre spillere mens du spiller om du ønsker det. Som oftest finnes denne funksjonen ved siden av bingobongene, lett tilgjengelig.

Chattespill – I chatten (les Chat) kan det være chattespill der du kan vinne ekstra premier samtidig som du spiller bingo. Slike spill er det chatmoderatorer eller ”chat-verter” som setter i gang, og reglene er forklart der.

Chattealias – Navnet som vises når du skriver i en chat. Noen selskap kan tilby å bytte dette fra ditt vanlige brukernavn, men i mange tilfeller er det brukernavnet du logger inn med til vanlig hos selskapet.

Chatvert – Ansatt hos selskapet som holder øye på Chaten på siden, slik at alle oppfører seg. Er også ansvarlig for eventuelle chattespill det tilbys på siden. Kalles også for chatmoderator. Blir ofte forkortet til CM.

Forhåndskjøp – Automatisk kjøpe inn bonger eller brett før et spill starter.

Innskudd – Sette inn penger til det aktuelle spilleselskapet slik at du kan spille for ekte penger.

Jackpott – Jackpott er en premie som ikke ordinert er med på vanlig gevinstutdeling. Kan være alt fra noen kroner til mange hundre tusen, avhengig av hvilket bingospill du spiller. Deles som oftest ut i forhold til størrelsen – oftere ved mindre jackpott, og sjeldnere ved høyere beløp.

Kampanjer – Tilbud som for eksempel innskuddsbonuser eller reduserte priser på brett i spesifikke spill ved høytider. Kan variere veldig på hver spilleside på hvilke kampanjer det er og hvor ofte det er tilbudt noe ekstraordinært.

Kasserer – Hvis du må gjøre et innskudd eller velge å gjøre et uttak, kan det ofte bli kalt kasserer eller ”cashier”.

Nettverk – Mange selskap benytter seg av samme tilbyder, slik at tilbyderen har et nettverk av sider som du blir koblet til når du spiller. All din informasjon er trygg på hver side du spiller, men du kan oppleve at programvaren på flere forskjellige sider ser lik ut. Det er fullt lovlig å spille på flere sider som benytter seg av samme tilbyder.

Omsetningskrav – Gjelder for bonuser, om det er gratispenger eller innskuddsbonuser. Vil si at du må spille en viss sum (for eksempel 10 ganger innskuddsbonus sum) før du enten får gjøre uttak eller får bonuspengene utbetalte. Omsetningskrav og metoder på dette varierer fra selskap til selskap.

Opproper – Den som annonserer hvilket tall som har blitt trekt. De fleste spilleselskap har dette i en digitalisert stemme som automatisk forteller tallene umiddelbart, og du kan som oftest velge å slå av funksjonen om du skulle ønske det.

Rom – De fleste spilleselskaper deler bingospillene opp i forskjellige rom, for eksempel 75-balls rom og 90-balls rom, alt avhenger av hvor mange baller og om det er noen spesielle funksjoner som for eksempel hurtig trekning.

Saldo – Hvor mye du har tilgjengelig å spille for på din bingokonto.

Spillehistorikk – Noen sider tilbyr en oversikt over spillene du har satt, slik at du kan se hvilke bonger du har vunnet på eller ikke.

Tidsplan – De fleste spillesider har en spesifisert plan over når de forskjellige bingospillene spilles, og her kan du finne ut når ditt favorittspill går.

Trekk – Når tallene blir trukket, telles det i antall ”trekk”. Som oftest kan du følge med på hvor mange tall som har blitt trukket. Jackpotter er ofte begrenset til antall trekk, for eksempel kan en jackpott deles ut hvis du har fått fullt brett innen 40 trekk.

Uttak – Hvis du ønsker å overføre penger tilbake til din bankkonto eller andre opprinnelige betalingsmetode, kalles det å gjøre et uttak.

VIP System/Nivå/Program – Mange spillesider har eksklusive tilbud for spillere som omsetter mye på sidene deres, og i mange tilfeller er det slik at man opparbeider seg poeng, som man kan bruke til innskuddsbonuser eller for eksempel gratis penger. Dette varierer veldig fra selskap til selskap.