Bingobrett

Bingo bong, eller bingo brett som mange også sier, er en av de to viktigste tingene i bingo, sammen med talltrekningen.

Bingobongen kan se forskjellig ut alt etter fra hvilket spill du velger, om det er 75-ballsbingo, 80-ballsbingo, 90-ballsbingo og hvilken undervariant du velger å spille.

Det mest vanlige i Norge er å spille ”Variantbingo” som har 3 remser med et 5×5 rutemønster, men i for eksempel 90-ballsbingo kan du ha bare 1 remse med et 9×3 rutemønster.

Likheten mellom alle er at det er om å gjøre å fylle ut det forhåndsoppsatte mønsteret – om det å få en linje vannrett, loddrett eller diagonalt, eller om det er et spesielt mønster som et smilefjes eller bare helt tilfeldige ruter som skal fylles ut.

I Norge er det også veldig vanlig å ha bokstaver i tillegg til tallene for å lettest mulig gjenkjenne hvor du skal markere – for eksempel B14, der du må se på den første kolonnen etter tallet 14.

Grunnen: når rutemønsteret er 5×5, vil du kunne stave B I N G O, og få et lettvint system.

Det blir da slik:
B: 1-15
I: 16-30
N: 31-45
G: 46-60
O: 61-75

Det er mange spilleselskap på nett som benytter den samme metoden, men med den enorme variasjonen av forskjellige spill som er tilgjengelig, er det ikke sikkert du vil møte på det samme som du kanskje er vant til med norsk bingo.

På nett kan du hos de aller fleste selskap også velge å markere bongene dine automatisk, slik at du slipper å følge med – noe som er veldig kjekt hvis du spiller med bonger som koster 20 øre per stykk!