Spilleavhengighet

Spilleavhengighet er noe som burde tas veldig alvorlig.

I en nylig utført undersøkelse viste det seg at over 150.000 nordmenn har en form for spilleavhengighet, og et flertalls titusen har det i en alvorlig grad.

Når man spiller er det lett å spille bort store summer, men det er underholdning – og veldig mange forstår ikke hvor vanskelig det er å vinne de største jackpottene. Det er sjansespill, som vil si at du ikke på noen måte har mulighet til å påvirke resultatet av resultatene..

Spill både på internett og i fysisk form, enten det gjelder i et kasino eller en bingohall, er ment for å være underholdning – ikke en inntektskilde, selv om det er enkelte som virkelig har truffet lykken.

Mange bruker også så mye tid på spill at det kan gå ut over både skolegang og jobb – flere har mistet jobb og skoleplass på grunn av atferdsforandringen og mangelen på konsentrasjon som kreves i livet utenfor nettspillene.

Det å spille med bingobonger som koster 1 krone, og det er lett å tenke at det går lite penger med på bingospill – men hvis man spiller med mange brett flere ganger om dagen kan det gå riktig store summer

Hvis du føler at du spiller for mye på nett i forhold til hvor mye tid eller penger du har råd til å spille, burde du begynne å tenke på om du kan være avhengig av spill.

Det fins flere uavhengige organisasjoner du kan kontakte for å få mer informasjon eller svar på eventuelle spørsmål du har:

Blå Kors – www.blakors.no
Anonyme Gamblere – www.ganorge.no
Hjelpelinjen for spilleavhengige – www.hjelpelinjen.no