Spørsmål og svar innen bingo

FAQ
Er det dyrt å spille bingo på nett?
Nei, det trenger ikke å være dyrt å spille på nettet, heller tvert imot. Å kjøpe en bingobong koster gjerne bare 1 krone, og hvor mange brett du ønsker å kjøpe er helt opp til deg.

Hvor kan jeg lære meg å spille bingo?
Mange spilleselskap har egne guider til hvordan å spille bingo på akkurat deres sider, og vi har prøvd å skrive en liten forklaring i våre omtaler. Hvis du fortsatt er usikker på noe, anbefaler vi å kontakte kundeservice for den enkelte side slik at du får et korrekt svar.

Hvordan setter jeg inn penger til Bingo?
For å sette inn penger til et selskap og spille bingo må du først ha en konto. Vanligvis fins det en egen knapp som heter ”innskudd” eller ”kasserer” der du kan velge å sette inn. Hos noen selskap må du også flytte over pengene til en egen Bingo konto. Hvis du opplever videre problemer anbefaler vi å kontakte kundeservice for den aktuelle siden.

Hvilke metoder kan jeg benytte for å sette inn penger til Bingo?
Mange av selskapene på nett har slitt etter 1. juni 2010, da betalingsforbudet ble startet i Norge. En stor del av selskapene som satser på det norske markedet har fått løsninger som gjør at VISA og bankinnskudd skal fungere uten problemer, men det fins fortsatt noen selskap som ikke støtter det enda. Da kan man bruke andre løsninger, som for eksempel Ukash – forhåndsbetalte kort.

Må jeg bruke mitt VISA-kort for å sette inn penger?
Det trenger du ikke, men det er ofte den letteste løsningen. Hvis du ikke ønsker å ha noen direkte innbetalinger, kan du bruke forhåndsbetalte kort som Paysafecard og Ukash, som du får tak i på Narvesen og 7Eleven butikker. Kontakt kundeservice på den aktuelle siden for å få mer eksakt informasjon.

Kan jeg få bonuser på Bingo?
De fleste selskap tilbyr bonuser for ditt første innskudd, og noen gir også ut gratis penger så snart du har registrert deg. Det er relativt vanlig å doble innskuddet du gjør opp til et visst nivå, men det varierer veldig på selskap til selskap.

Hva er omsetningskrav på bonuser?
Omsetningskrav er noe spilleselskap setter på bonuser som gjør at du ikke kan overføre pengene til andre produkter eller ta dem ut fra din konto, før du har omsatt et visst beløp i forhold til hvor mye du satte inn. Det varierer fra selskap til selskap på hvor mye du må omsette i forhold til innskuddssum.

Fins det flere typer bingospill?
Du kan finne mange forskjellige bingospill rundt om på internett, men det går vanligvis i 75-balls og 90-balls spill på et generelt nivå. Så kan det komme forskjellige variasjoner, der det er om å gjøre å få dekt et mønster på bongen i stedet for å dekke hele bongen.

Kan jeg kjøpe så mange bonger jeg vil?
De fleste spilleselskapene har en grense på hvor mange bonger du kan kjøpe, for eksempel 6 hele bonger, som blir 18 delbonger.

Må jeg kjøpe bonger hver runde?
Du må ikke kjøpe bonger for hver runde om du ikke ønsker det, og hvis du heller vil sitte å chatte eller spille et chattespill i mellomtiden kan du som oftest det på alle spilleselskap.

Finnes det en funksjon for å automatisk kjøpe bonger?
Flere selskaper har en funksjon der du kan forhåndsinnstille hvor mange bonger og hvor mange runder frem i tid du skal kjøpe automatisk.

Hvordan vet jeg hvilket tall som ble trukket?
Vanligvis er det innlagt en digitalisert stemme som leser opp tallene som blir trekt i tillegg til at det står tydelig, slik at du enkelt skal få det med deg.

Må jeg markere bongene selv?
De aller fleste selskap har funksjoner for at du skal slippe å markere bongene selv ettersom det er vanlig å spille med flere bonger samtidig, men det er noe du kan velge selv.

Hvordan vinner jeg på Bingo?
Det fins forskjellige bingospill, men i hovedsak gjelder det å få dekt alle tallene du har på kupongen. Enkelte bingospill har det slik at du for eksempel må få en hjerteform, men vanligvis er det 5×5 mønster på bongen, og det er om å gjøre å dekke alt, en rad om gangen. Når du går inn på et selskap sine sider står det som oftest forklart hvilket spill det er som går på tidspunktet.

Hvor mye kan jeg vinne på Bingo?
Det varierer veldig fra spill til spill. Noen bingospill har jackpotter som du kan vinne en halvmillion eller mer på, men det er også veldig vanskelig å vinne en slik jackpott. Det finnes dermed også bingospill som har jackpotter i en mye mindre klasse, men som blir utbetalt oftere.

Hvordan vinner jeg en jackpott?
En jackpott blir som oftest utbetalt når man fyller opp hele mønsteret på en bingobong i løpet av et visst antall trekte tall. La oss si at du spiller et 75-ballsspill, og du har 25 tall på din bong. Da kan det hende at du må ha fylt opp brettet før det har blitt trekt 38 tall, for at du skal kunne vinne jackpotten.

Hva er Chat, chatspill og chatmoderatorer eller chartverter?
På de fleste sider kan man chatte med andre spillere og chatmoderatorer. Det vil si at man kan snakke med dem ved å skrive, og det fins som oftest et felt ved siden av bingobongene der meldingene dukker opp. Chatmoderatorer er ansatte fra selskapet som sørger for at det er et godt miljø inne på chatten, at ingen oppfører seg dumt osv. De holder også chattespill, der du kan vinne ekstra premier ved å delta. Spillene varierer fra side til side.

Kan jeg ta ut penger fra Bingosiden?
Alle seriøse selskap på internett godtar utbetalinger uten noen problem, så lenge du har oppfylt omsetningskrav på eventuelle bonuser, og at du velger uttak samme vei som du har gjort innskudd. Noen kan også kreve verifikasjonsprosedyrer, og det er helt trygt så lenge du spiller på et av selskapene vi har omtalt – alle er underlagt regelverk som krever verifisering etter hvert.